Mercedes-Benz Iskola

Köszöntő

Peter Stübler

SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK ÖNÖKET A MERCEDES-BENZ ISKOLA HONLAPJÁNMEGHÍVJUK ÖNT, HOGY FEDEZZE FEL AZ MBS WEBOLDALÁT, ISMERJE MEG SZÍNVONALAS OKTATÁSI KÍNÁLATUNKAT ÉS FEDEZZE FEL SOKSZÍNŰ ISKOLAI ÉLETÜNKET
Scherer Gabriella

 

Az iskolánkat látogató 310 gyermek számára a Mercedes-Benz Iskola minőségi oktatást kínál a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának külföldi német iskolai tagintézményeként Kecskeméten. Mit jelent ez? Világszerte 140 intézmény kínál a miénkéhez hasonló tanrend szerinti oktatást német nyelven. Iskolánkban a diákok elsőtől tizenkettedik osztályig tanulhatnak, majd német–magyar érettségi vizsgát tehetnek.

Osztályainkban együtt fedezhetik fel a tanulás rejtelmeit német és magyar anyanyelvű diákjaink. Iskolánkat látogatják a MBMH kecskeméti gyárában dolgozó német dolgozók gyermekei is. Ami összeköt bennünket, az a német nyelv, valamint az európai és az egyetemes kultúra. Tantestületünk számára fontos, hogy diákjaink elfogadó és támogató légkörben tanulhassanak és fedezhessék fel a világ sokszínűségét, mint ahogy kiemelt fontosságú a kölcsönös tiszteletre épülő együttműködés és kommunikáció is. Diákjainkat önállóságra, felelősségvállalásra és közös jövőnk alakításában aktív szerepvállalásra tanítjuk. 

Hangsúlyozzuk a digitális médiák használatának jelentőségét a tanulásban, elsőseink iPadekkel tanulnak a tanórákon, és a felsőbb évfolyamokon is egyre nagyobb teret kap a digitális médiahasználat.

Iskolánk felépítési szakaszában lehetőséget teremtettünk azoknak a diákoknak is a képzésbe való bekapcsolódásra, akik még nem haladó szintű német nyelvhasználók, és nyolcadik osztály után szeretnének belevágni a nyelvtanulásba. Ők jelentkezhetnek a nyelvi előkészítő osztályunkba, amelyben egy tanéven keresztül heti 20 németórával hozhatják nyelvtudásukat arra a szintre, hogy 9.-től együtt a már évek óta itt tanuló diákokkal németül tanulják a szaktárgyakat is. Német–magyar érettségit először 2025 tavaszán tehetnek itt Kecskeméten a végzős osztály tanulói.

A német–magyar érettségi egy olyan érettségi forma, amely széleskörű lehetőséget biztosít végzőseinknek a továbbtanulásra a magyar és a német nyelvterület egyetemein.

Honlapunkon és facebook oldalunkon rendszeresen beszámolunk az iskolánkban történő eseményekről, a beiskolázáshoz fontos időpontokról és megtalálhatók itt kollégáink és munkatársaink elérhetőségei is.

Jó időtöltést kívánok honlapunk böngészéséhez, kérdések esetén keressen bennünket bizalommal.

 

 

Üdvözlettel,
Peter Stübler
intézményvezető
Scherer Gabriella
tagintézmény-vezető